Τι Θα γίνει με τα σχολεία: Οι εισηγήσεις και τα σενάρια  

Κεραμέως: Δεν υπάρχει σενάριο αναβολής των εξετάσεων

Να μείνουν κλειστα τα σχολεία για όλο το  υπόλοιπο της χρονιάς  εισηγούνται ειδικοί επιστήμονες με εξαίρεση μόνο τη Γ'  Λυκείου. 

Οικονομία Vs Yγεία: Το μεγάλο δίλημμα της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εισήγηση δεν πρέπει να  ανοίξουν ως το τέλος της χρονιάς Δημοτικά, Γυμνάσια, Α΄και  Β΄ Λυκείου, αλλά  να επιστρέψει στις τάξεις  μόνο η Γ΄Λυκείου, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

 «Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία γιατί δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο ιός το καλοκαίρι»   δηλώνει ο Αθανάσιος Μποζίνης,  επίκουρος καθηγητής βιοασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Να μην ανοίξουν τα σχολεία έχουν προτείνει και ο Ηλίας Μόσιαλος, όπως και ο Λοιμωξιολόγος, μέλος της Επιτροπής Τσιόδρα, Μάριος Λαζανάς.

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μιλώντας πάντως στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η  Υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν υπάρχει σενάριο για αναβολή των Εξετάσεων και ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, σημειώνοντας ότι για πολλούς λόγους η Κυβέρνηση θέλει να αποφύγει σενάριο για διεξαγωγή των Εξετάσεων τον Σεπτέμβριο.

Η κ. Κεραμέως είπε ακόμη ότι καθώς τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της ύλης έχει διδαχθεί στα σχολεία όλης της χώρας και επομένως δεν τίθεται ζήτημα να “χαθεί” η σχολική χρονιά.

«Περιβαλλόμαστε από μια σπουδαία επιτροπή του κ. Τσιόδρα, ο κ. Μόσιαλος είναι σημαντικός.. Τους ακούμε και περιμένουμε τις εισηγήσεις τους» δήλωσε νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας, ενώ ειλημμένη είναι η απόφαση για περικοπή της εξεταστέας ύλης. 

Σχολεία: Οριστικό λουκέτο εκτός από την Γ΄ Λυκείου

«ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό σενάριο το  οποίο εξετάζουν η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου είναι:  

•    Από την Α΄ Γυμνασίου ως την Β΄ Λυκείου 

•    Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις.

•    Να διεξαχθούν  μόνο οι πανελλαδικές ως τον Ιούλιο.

«Στόχος να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθορισμένη ημερομηνία» διαβεβαίωσε πάντως η κα Κεραμέως. 

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΕ «ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ»  ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 

Τα βασικά δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία δεν θα μειωθούν αφού η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο, με συμφωνία μεταξύ γονέων και σχολείων. Αλλά οι ιδιοκτήτες δε δέχονται μειώσεις.

Κορωνοϊός: Ποιες εκπτώσεις θα γίνουν στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

«Η βασική εκπαίδευση γίνεται και θα πληρώνουν κανονικά οι γονείς» διαμήνυσε ο  Χαράλαμπος Κυραϊλίδης,  πρόεδρος του συνδέσμου ιδιωτικών σχολείων. 

Βάσει της ίδιας απόφασης όμως οι γονείς ενημερώθηκαν ότι  δε θα χρεωθούν μεταφορές, σίτιση και  απογευματινές δραστηριότητες όσο είναι κλειστά τα σχολεία.


Το πώς και πότε θα πάρουν πίσω τα χρήματα όσοι έχουν προπληρώσει παραμένει «στον αέρα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top