Τι θα γίνει με τα σχολεία- Παράταση σχολικής χρονιάς με 35' μαθήματα

Σήμερα η συνεδρίαση για την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών

Τι είχε πει στο Star η Νίκη Κεραμέως στις αρχές Απριλίου

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα κρίνει τις αποφάσεις και στην Παιδεία, επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως.

Πανελλαδικές 2020: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι «στόχος είναι να διεξαχθούν οι πανελλαδικές τον Ιούλιο», ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου και αναφέρθηκε και στη μείωση της ύλης, λέγοντας ότι «περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη. Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών».

Παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή

Όσον αφορά στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η κ.Κεραμέως σημείωσε ότι μιλά καθημερινά με τον κ. Τσιόδρα για το θέμα των εκπαιδευτικών δομών. «Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη αναστολή λειτουργίας των σχολείων ήταν μέχρι σήμερα 10 Απριλίου, καθώς ακολουθούν οι δύο εβδομάδες, που θα ήταν ούτως ή άλλως κλειστά λόγω των διακοπών του Πάσχα, μέχρι τις 27 Απριλίου.

«Θα συνεδριάσει η Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει εκ νέου το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών. Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα» σημείωσε. 

Παράταση του σχολικού έτους

Η υπουργός πάντως, ανέφερε και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, όταν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μην υπάρξουν κενά στους μαθητές. Ενδέχεται «να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35' και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top