Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «​​​​​​​Τα τεστ αντισωμάτων είναι κοντά»​​​​​​​

Έρχονται οδηγίες για τη χρήση μασκών κατά του κορωνοϊού

Νίκη της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε ο επίκουρος καθηγητής του ιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, τα αισιόδοξα αποτελέσματα που προκύπτουν κατά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - Μόλις 7 τα νέα κρούσματα

«Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι μια νίκη του ελληνικού λαού. Βέβαια τώρα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση με τον σωστό τρόπο» τόνισε ο καθηγητής. Όπως είπε, ο κόσμος θα προσπαθήσει να εναρμονιστεί με τη νέα πραγματικότητα, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας και κάνοντας χρήση αντισηπτικών και μασκών.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για τις μάσκες μέσω κάποιων ενημερωτικών διαφημίσεων που θα εξηγούν πώς θα χρησιμοποιούνται. Τόνισε ότι η μάσκα προστατεύει κυρίως τους γύρω μας, ενώ δεν καλύπτει την περιοχή των ματιών που αποτελεί «είσοδο» για τον ιό.

Νέος συναγερμός στο Κρανίδι: Σε νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρονται δύο παιδιά

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε πως τα τεστ αντισωμάτων «είναι κοντά». «Υπάρχει μια διστακτικότητα διότι δεν υπάρχουν αυτή τη στογμή τεστ που να έχουν υποστεί αναλυτική αξιολόγηση» ανέφερε. 

Όπως είπε, οι κινητές μονάδες υγείας είναι έτοιμες να βγουν στον δρόμο μόλις παρθούν τα κατάλληλα εργαλεία, δηλαδή τα αξιόπιστα τεστ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top