Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - Μόλις 7 τα νέα κρούσματα

55 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι

Μόλις επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό ασθενών να φτάνει τους 2.408. Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τους νεκρούς να παραμένουν στους 121. 

ΤIME: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να «αποφύγει τα χειρότερα» από την πανδημία

Από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα. 

Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ παραμένουν 55 συμπολίτες μας με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Παράλληλα, 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, συζητήθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων και σε 24 ώρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

Από δύο διαφορετικές μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται ότι το R0 είναι κάτω από το 1 στην Ελλάδα. «Φάνηκε ότι τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου στην κοινότητά μας», σύμφωνα με τον καθηγητή. 

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τη χρήση μάσκας

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε κλεστούς χώρους. «Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους», σημείωσε. Όπως είπε, θα ακολουθήσουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες. 

Η Die Zeit αποθεώνει τον Τσιόδρα: «Η Ελλάδα είναι παράδειγμα χάρη σ’ αυτόν»

Αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση αλλά θα γίνει με ειδικό τρόπο με βάση την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top