Πότε να περιμένουμε στην Ελλάδα σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας

Από τα μέσα Μαΐου μπορούμε να περιμένουμε κάποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα είναι τότε σε θέση να εξετάσουν μια σταδιακή χαλάρωση, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Στο τραπέζι τα πρώτα μέτρα για την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία

«Ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. Ήδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στον ΣΚΑΪ. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία- Παράταση σχολικής χρονιάς με 35' μαθήματα

Όσο για τα ποια από τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να αρθούν πρώτα, ο κ.Αρκουμανέας ανέφερε ότι: «θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε τον Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι' αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας». 

Ο ίδιος ανέφερε ότι και ο τομέας της οικονομίας, και του τουρισμού και της παιδείας είναι πολύ σημαντικοί. 

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις ιχνηλατήσεις και «σπάει» καθημερινά αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοϊού. Από τον Μάιο, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, θα ξεκινήσουν τις επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα και θα προχωρά σε τεστ του πληθυσμού, κυρίως αντισωμάτων.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top