Εκκλησία της Κρήτης: Μείνετε σπίτι αυτό το Πάσχα

Στέλνει σαφές μήνυμα στους πιστούς

Εκκλησία

Συναισθανόμενη την κρισιμότητα των ημερών και βάζοντας στην πρώτη γραμμή την προστασία της ανθρώπινης ζωής, η Εκκλησία της Κρήτης στέλνει σαφές μήνυμα στους πιστούς, προτρέποντάς του να μείνουν σπίτι αυτό το Πάσχα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεγάλη Εβδομάδα: Κλειστές τελικά οι εκκλησίες για τους πιστούς!

Με βαριά καρδιά μεν, με υπεύθυνη στάση δε, η Εκκλησία της Κρήτης δείχνει το δρόμο στους πιστούς. «Για να γιορτάσουμε τον Αναστάντα Χριστό, θα πρέπει να περάσει ο κορωνοϊός. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε σε κανένα «μην έρθεις, μην προσκυνήσεις», όμως οφείλουν όλοι να έχουν υπεύθυνη στάση «και η ορθόδοξη στάση είναι υπεύθυνη».

Ι. Σύνοδος: Ανοιχτές για λίγες ώρες οι Εκκλησίες τη Μεγάλη  Εβδομάδα! 

Επίσης, παρακαλεί τους πιστούς να στερηθούν αυτές τις ημέρες όσα ζούσαν κάθε Πάσχα «και ας γίνει αυτό, αν θέλετε, η αιτία να διψάσουμε, γιατί όταν το είχαμε στο πιάτο δεν το εκτιμούσαμε…», τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος.

Ο ίδιος μιλώντας στο Cretalive υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψουν τους πιστούς σε πονηριές και άλλα τερτίπια. 

ΣτΕ: Απέρριψε τα αιτήματα προσωρινών διαταγών για λειτουργία των εκκλησιών

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δύσκολη κατάσταση για όλους. Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα από πιστούς που μας ρωτούν. Υπάρχουν πολλές συνειδήσεις και δεν μπορούμε να τις αναπαύσουμε όλες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα ήταν μία ανεύθυνη στάση», ανέφερε.

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει αποστείλει εγκύκλιο προς όλους τους ιερείς, στην οποία δίνονται λεπτομερώς οδηγίες για τα όσα προβλέπονται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό που τονίζεται είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συμβεί κάτι και να κατηγορηθεί η Εκκλησία για διασπορά του ιού. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει στενή συνεργασία με τον επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ ώστε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες.

Αύριο μάλιστα προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση του Θεοφιλέστατου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top