Μεγάλη Εβδομάδα: Κλειστές τελικά οι εκκλησίες για τους πιστούς!

Θα είναι ανοιχτές για δύο ώρες μόνο για ιερείς και προσωπικό

Κλειστές θα είναι τελικά οι εκκλησίες για τους πιστούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Όπως διευκρινίζεται, οι δύο ώρες που θα είναι ανοιχτοί οι ναοί δεν αφορά στους πιστούς αλλά στο προσωπικό της εκκλησίας και τους ιερείς.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι θα γίνει με τις εκκλησίες- Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτές

«Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία, οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς» διευκρίνισε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου. Το άνοιγμα των θυρών των ιερών ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα που προβλέπεται στη σχετική εγκύλιο «αφορά τους ιερείς και το προσωπικό» των ναών, επεσήμανε.

Πάσχα: Φόβοι για συνωστισμό στον Επιτάφιο – Η απάντηση της κυβέρνησης

«Η υπ’αριθ. 3018/7.4.2020 εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απευθύνεται προς τους Μητροπολίτες και όχι τους πιστούς και κατά συνέπεια δεν είναι έγγραφο προτρεπτικό για προσέλευση στην Εκκλησία, αφού μάλιστα η Ιερά Σύνοδος δ δύναται να "νομοθετήσει" αντίθετα προς όσα προβλέπουν οι αποφάσεις της Πολιτείας» επισημαίνεται στην διευκρινιστική ανακοίνωση του μητροπολίτη.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου τονίζει πως πέρα απ' όσα αναφέρουν οι αποφάσεις της Πολιτείας, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα όλους τους πιστούς «να κατανοήσουν ότι τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ’ άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ’οίκον προσευχή».

Από χθες είχε δημιουργηθεί σύγχυση καθώς σύμφωνα με παράγραφο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, οι ναοί θα ήταν ανοιχτοί τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τις 11:00 έως τις 13:00 και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 17:00. Ο Μητροπολίτης μιλώντας δε, σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ας έχουν και οι πιστοί το δικαίωμα να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν. Απόφαση που προφανώς στην πορεία, αναθεωρήθηκε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top