Πάσχα: Φόβοι για συνωστισμό στον Επιτάφιο – Η απάντηση της κυβέρνησης

Πέτσας: Έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση για την εγκύκλιο της Εκκλησίας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Εκκλησία έχει δείξει πολύ υπεύθυνη στάση και πως «η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές αποφάσεις».

«Είμαστε σε επικοινωνία για το Πάσχα, είναι συνεχής η συνεργασία με την Πολιτεία και σε πολύ καλό επίπεδο. Όσον αφορά τα ωράριο, εξετάζουμε διάφορα θέματα, ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, θυμίζοντας ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες. Παρεμπιπτόντως, μπορεί κάποιος, όταν πραγματοποιεί κάποια άλλη έξοδο από αυτές που προβλέπονται, να εφαρμόσει ατομική λατρεία στην ενορία της περιοχής του. Αυτό που θα φροντίσουμε είναι να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία, θυμίζοντας ότι μένουμε σπίτι και δεν πηγαίνουμε στις εκκλησιές μας», είπε ο κ. Πέτσας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με drones και κιάλια νυχτερινής όρασης οι έλεγχοι

«Η πίστη είναι μέσα μας και δεν δοκιμάζεται», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Άγιο Φως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε πως «έχουμε εξασφαλίσει την μεταφορά του στην Ελλάδα».

Σχετικά με το κρίσιμο Eurogroup, που συνεδριάζει πάλι σήμερα με στόχο να βρεθεί συμφωνία για τα ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης των οικονομιών, είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία, ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

Ώρα αποφάσεων για Eurogroup μετά το αδιέξοδο

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM.

Προειδοποίηση για fake news

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ως fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων, λέγοντας πως «όσοι παίζουν με τον πόνο των πολιτών, εμπίπτουν και στο νόμο για ψευδείς ειδήσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μέτρα που παίρνουμε αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες».

Όπως είπε, θα υπάρχουν συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι σε δρόμους και παραδρόμους τις ημέρες του Πάσχα.

Τι αναφέρει στην εγκύκλιό της η Εκκλησία – Ποιες ώρες θα είναι ανοικτοί οι ναοί

H Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο, όπως έγινε γνωστό χθες, στην οποία επισημαίνεται ότι οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο οι εκκλησίες θα είναι για λίγες ώρες ανοιχτές για τους πιστούς. 

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι θα γίνει με τις εκκλησίες- Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτές

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί μετά το πέρας της λειτουργίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, για δύο ώρες, από τις 11:00 έως τις 13:00. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι εκκλησίες θα μείνουν ανοιχτές για τέσσερις ώρες, από τις 13:00 έως τις 17:00. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top