Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με drones και κιάλια νυχτερινής όρασης οι έλεγχοι

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για την αποφυγή της εξόδου του Πάσχα

Φέτος το Πάσχα δε θα έχει καμία σχέση με όσα ξέραμε έως τώρα. Ο κορωνοϊός επιβάλει Πάσχα στην πόλη, κατσικάκι στον φούρνο, εκκλησιασμός από την τηλεόραση και… αναβολή της ανάστασης. Μάλιστα τα μέτρα που θα πάρει από την Κυριακή των Βαΐων η κυβέρνηση για να αποτρέψει όσους επιχειρήσουν να πάνε στα χωριά τους θα είναι πολύ αυστηρά. 

Μάσκα: Να φοράμε ή όχι; Σήμερα οι απαντήσεις

Από αύριο, Παρασκευή, η αστυνόμευση στα μεγάλα εθνικά δίκτυα θα είναι μεγαλύτερη και αυστηρότερη και θα κορυφωθεί την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία θα επιστρατεύσει κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δύο εθνικά δίκτυα και στις παρακαμπτήριες οδούς. 

Το σχέδιο για σταδιακή άρση των απαγορεύσεων λόγω Covid -19

Επίσης θα επιστρατευτούν drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, δύο ελικόπτερα, ενώ και η πυροσβεστική θα συνεισφέρει στην επιχείρηση. Δεν αποκλείεται τέλος να επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία του εθνικού δικτύου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε όλες τις εθνικές οδού

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναλύθηκαν οι χάρτες με τα ύποπτα σημεία και τους παραδρόμους που μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να φύγουν από την Αθήνα και εκεί θα οριοθετηθούν συγκεκριμένα σημεία για μπλόκα.

Χαρδαλιάς: Κανείς δε θα περνά αναίτια τα διόδια –Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας. 

Ήδη από χθες έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το λιμενικό θα κάνει συνεχείς ελέγχους. Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων, ενώ εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τσουχτερά πρόστιμα

Ακριβή θα βγει η… έξοδος σε όποιον επιχειρήσει να φύγει από το κλεινόν άστυ τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση πως όσοι αγνοήσουν τα μέτρα θα πληρώσουν διπλάσιο πρόστιμο, δηλαδή 300 ευρώ. Επίσης θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 μέρες και θα επιστρέφεται το όχημα στον τόπο αφετηρίας του. 

Τέλος η ΑΑΔΕ μπλόκαρε την αλλαγή διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας στα στοιχεία των πολιτών, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις αρχές, αλλάζοντας τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους μέσω του Taxisnet.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top