Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί – Μια 90χρονη στην Καστοριά το τελευταίο θύμα

Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

Στους 53 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό, καθώς μια 90χρονη από την Χρυσή Καστοριάς είναι το τελευταίο θύμα του ιού στη χώρα μας και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός: 51 οι νεκροί - «Έφυγε» από τη ζωή πατέρας τεσσάρων παιδιών

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η ηλικιωμένη είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο των Γρεβενών και είναι το όγδοο θύμα από την Καστοριά.

Νωρίτερα, είχε γνωστοποιηθεί ο θάνατος μίας ακόμη 78χρονης γυναίκας από τη Φούστανη Πέλλας, η οποία τέθηκε χθες σε καραντίνα. Η γυναίκα προχθές εμφάνισε έντονα συμπτώματα πνευμονίας και πυρετό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας, όπου χθες έγινε γνωστό ότι μολύνθηκε από κορωνοϊό και σήμερα εκέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μόνιμη κάτοικος Θεσσαλονίκης, όμως τα παιδιά της στις 25 Μαρτίου τη μετέφεραν στη Φούστανη για να την προστατέψουν από τον κορωνοϊό. Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε είχε ήδη νοσήσει.

Συνολικά πέντε είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Αλμωπίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Χρήστο Μπάτση. 

Πρώτος γιατρός με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τέσσερα είναι από το στενό περιβάλλον του 66χρονου κτηνοτρόφου και το πέμπτο η 78χρονη που κατέληξε σήμερα. 

Την είδηση για τον θάνατο της γυναίκας έκανε γνωστή μέσω Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής. Ο ίδιος χθες είχε εκφράσει φόβους πως υπάρχουν κι άλλα κρούσματα στη Φούστανη, όσο και σε άλλες περιοχές, όπως το Τριφύλλι.

Κορωνοϊός: Τι να κάνετε αν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα του ιού

Η Φούστανη τέθηκε από χθες σε ολική καραντίνα για 14 μέρες, για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να προστατευθεί η υγεία όλων των κατοίκων της Αλμωπίας. 

Δείτε ολόκληρο το μεσηβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top