Σύρος: Ενημέρωση από το νοσοκομείο για την εξέταση δείγματος για κορωνοϊό

Αρνητικά στον ιό τα μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου

κορωνοϊός

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης περιστατικών Covid-19 και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων, ενημερώνει κάθε ασθενή χαρακτηρισμένο ως «ύποπτο» κρούσμα από τον ΕΟΔΥ ή κατόπιν απεικονιστικών εξετάσεων στο Νοσοκομείο για τη διαδικασία λήψης φαρυγγικού δείγματος.

Ο ασθενής ενημερώνεται για την ώρα λήψης ώστε να είναι πλησίον της ώρας αναχώρησης του πλοίου προς Πειραιά, μιας και το εργαστήριο αναφοράς είναι το «Παστέρ».

Έρχεται μητρώο ασθενών κορωνοϊού - Πώς θα λειτουργεί

Κατόπιν της επιβεβαίωσης του πρώτου θετικού κρούσματος κορωνοϊού στη Σύρο, το οποίο ήταν νοσηλευόμενο περιστατικό στο Νοσοκομείο Σύρου, κρίθηκε σκόπιμη -για λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης της κοινότητας- η λήψη δείγματος από 23 μέλη του προσωπικού, τα οποία είχαν έλθει σε χαμηλή εργασιακή επαφή με το θετικό περιστατικό. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.

Όπως είπε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, «η Διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου εμμένουν στην, κατά το δυνατόν, μεγαλύτερη λήψη δειγμάτων για ταχύτερη ανίχνευση θετικών περιστατικών». Τόνισε ότι η εξέταση δείγματος στο νοσοκομείο Σύρου είναι δωρεάν και ότι η διοίκηση ενημερώνει τους πάντες πλήρως για τα όσα ορίζονται στα ισχύοντα έγγραφα των Υγειονομικών Αρχών.

Τέσσερα κρούσματα στο Άγιον Όρος - Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

Η νησιωτικότητα, η διάσπαρτη υγειονομική κατανομή στις Κυκλάδες και η μείωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς τον Πειραιά καθιστούν δυσχερή τον εργαστηριακό έλεγχο των υπόπτων κρουσμάτων. Η ξεκάθαρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων (ασθενών, Νοσοκομείων, εργαστηρίων αναφοράς) είναι κρίσιμη, ώστε να μην αναλίσκεται ωφέλιμος χρόνος σε δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top