Έρχεται μητρώο ασθενών κορωνοϊού - Πώς θα λειτουργεί

Παρακολούθηση χορήγησης φαρμάκων εκτός νοσοκομείου

Στη βελτίωση του καιρού ευελπιστούν οι ειδικοί για να κοπάσει ο κορωνοϊός, ενώ την ίδια ώρα έρχονται νέες πληροφορίες για το πως θα μπορούν να παίρνουν τα φάρμακά τους οι ασθενείς που παραμένουν με συμπτώματα στο σπίτι, αλλά και ποιοί τελικά πρέπει να φορούν χειρουργική μάσκα.

Κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα- Στους 49 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δημιουργία μητρώου ασθενών με κορωνοϊό

Πολλοί είναι αυτοί που νοσούν και ενδεχομένως να χρειαστούν την χλωροκίνη ως μέθοδο θεραπείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας, θα δημιουργηθεί σύντομα μητρώο ασθενών κορωνοϊού στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένοι όσοι νοσούν και ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας θα γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί, ώστε να τους χορηγηθεί η χλωροκίνη, σε περίπτωση που τη χρειαστούν.

«Πράσινο» φως για χορήγηση θεραπείας με χλωροκίνη και στο σπίτι

Μάλιστα, αναμένεται να αναπτυχθεί και τηλε-ιατρική, ενώ ορισμένα κέντρα υγείας θα μετατραπούν σε κέντρα υποδοχής κορωνοϊού, σε συνεργασία και με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Η συνταγογράφηση, φυσικά, θα γίνεται με ειδικά κλινικά κριτήρια καθώς η χλωροκίνη μπορεί να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.

Κορωνοϊός: Ελπίδες για «φρένο» στην εξάπλωση με την άνοδο της θερμοκρασίας

Ποιοι πρέπει να φοράνε ιατρική μάσκα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, η χειρουργική μάσκα είναι απαραίτητη μόνο  για τους φροντιστές υγείας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και φυσικά τους ασθενείς. 

Τσιόδρας για μάσκες: «Η μαζική χρήση δε μειώνει τις λοιμώξεις»

Μάσκα πρέπει να φορούν όσοι νοσούν για να προφυλάξουν τους γύρω τους από τον κορωνοϊό και όχι όσοι δε νοσούν και θέλουν να προφυλαχτούν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top