«Πράσινο» φως για χορήγηση θεραπείας με χλωροκίνη και στο σπίτι

Πώς δρα η επικουρική θεραπεία εξηγεί ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Οι ερευνητές βρίσκονται πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge, Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα η χορήγηση θεραπείας με χλωροκίνη και στο σπίτι παίρνει πράσινο φως.

Διεθνής αποκλειστικότητα: Η κορυφαία λοιμωξιολόγος του Cambridge στο Star

«Ο πυρήνας αντιμετώπισης της νόσου του κορωνοϊού είναι η χλωροκίνη», υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι ειδικοί. Πλέον, στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος και η χορήγηση της όπως και άλλων ειδικών θεραπευτικών σχημάτων θα γίνεται και σε ασθενείς που δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, αλλά βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι.

«Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και ανάλογα με τη σταδιοποίηση κινδύνου  των ασθενών και σε εξωτερικούς ασθενείς μετά τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για την παρακολούθηση αποθεραπείας των κρουσμάτων στην κοινότητα» επεσήμανε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Στο σπίτι θα πρέπει ο γιατρός να είναι σε συνεχή επαφή με τον άρρωστο. Είναι μία επικουρική θεραπεία  η χλωροκίνη. Δρα και στη φάση που ο ιός μπαίνει στο κύτταρο, ξεγελώντας τον έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει. Και έχει και μία ανοσολογική-ανοσοτροποιητική δράση που σχετίζεται με τη δράση του ιού επάνω στο ανοσολογικό μας σύστημα» εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Η διαδικασία θα ελέγχεται μέσω της συμπλήρωσης ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου στην πλατφόρμα που θα τεθεί σε άμεση λειτουργία, μέσω του συστήματος της  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης. 

«Είναι ένα φάρμακο που χρειάζεται προσοχή και κάποια μέτρα για τις παρενέργειες που μπορεί να κάνει. Αυτό που προέχει είναι η φυσική απόσταση, η απομόνωση στο σπίτι και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πιο σημαντικά για την αντιμετώπιση της επιδημίας και τη διασπορά της στην κοινότητα» πρόσθεσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.   

ΗΠΑ: Συμφωνία αμερικανικής κυβέρνησης  και Moderna Inc. για εμβόλια

Την ίδια ώρα η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την εταιρία  Moderna για την παραγωγή μαζικών ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, πριν ακόμη αποδειχθεί πως είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top