Σούπερ μάρκετ: Παράδοση κατ΄οίκον σε... δύο μήνες!

Λύσεις fast track για παράδοση στο σπίτι

Η online παραγγελία στα σούπερ μάρκετ θέλει... γερά νεύρα, αφού η αναμονή για να έρθουν τα ψώνια στο σπίτι μπορεί να ξεπερνά τον ένα μήνα! Οι καταναλωτές που θέλουν να προστατευτούν από τον κορωνοϊό αποφεύγοντας τις ουρές και τον συνωστισμό, είναι σε αδιέξοδο. 

Μονοδρόμηση στα σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση – Πώς θα λειτουργεί

Η αποστολή για παραγγελία online παραγγελία κάνει από 30 μέχρι 60 μέρες, καθώς, όπως φαίνεται, τα σούπερ μάρκετ αιφνιδιάστηκαν. Το delivery στο σπίτι θα μπορούσε να μειώσει τις ουρές της αναμονής και το συνωστισμό στους διαδρόμους, κάτι που επιζητούν πολλοί καταναλωτές για να προστατευτούν, αλλά δεν μπορούν.  

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για παραβάτες των μέτρων

Λύσεις fast track για παράδοση στο σπίτι

Οι εταιρίες χρειάζονται προσλήψεις και εκπαίδευση του προσωπικού, αφού τα τρόφιμα είναι ευαίσθητο είδος και φυσικά νέα φορτηγά. Όμως, ελλείψει όλων των προϋποθέσεων,  επεξεργάζονται λύσεις fast track. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, γίνονται συζητήσεις με εταιρίες κούριερ, ώστε να μπορεί να γίνεται πολύ γρήγορα η διανομή.  

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ από σήμερα

Ωστόσο και αυτή η λύση χρειάζεται χρόνο, τουλάχιστον 10 ημέρες για να ομαλοποιηθεί το σύστημα και να φτάνει γρήγορα το φορτηγό στην πόρτα μας. Μέχρι τότε, οι καταναλωτές που θέλουν να προστατευτούν, θα είναι αναγκασμένοι να στήνονται στις ουρές. 

Οι παραγωγοί προσέχουν οι καταναλωτές όχι στις λαϊκές αγορές

Το αδιαχώρητο επικρατεί ακόμη σε πολλές λαϊκές. Παρόλο που οι παραγωγοί τηρούν τους νέους κανονισμούς και ο σεκιούριτι προειδοποιεί τους καταναλωτές να τηρούν τις αποστάσεις, η προσέλευση του κόσμου είναι μαζική.  

Οι αρμόδιες αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία σε δυο λαϊκές στην Αττική, στην περιοχή του Ίλιον και άλλη μια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.  

Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν με πόσους παραγωγούς θα λειτουργούν οι λαϊκές και σε περίπτωση συνωστισμού θα μπορούν να μειώνουν τον αριθμό των πωλητών έως και το 30%, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top