Ασθενής κορωνοϊού: «Είναι σαν να μην άνοιγαν τα πνευμόνια μου!»

Συμπολίτες μας που νίκησαν την πανδημία αποκλειστικά στο Star

Παρόλο που τα θύματα από τον κορωνοϊό αυξάνονται στη χώρα μας, αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που κατάφεραν να νικήσουν το «θηρίο» της πανδημίας και να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Τρεις από αυτούς τους νικητές που κατάφεραν να αποθεραπευτούν, περιγράφουν αποκλειστικά στην Τασούλα Παπανικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλα όσα βίωσαν τις 14 ημέρες που έμειναν σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα- 1.212 κρούσματα στο σύνολο

Ο 41χρονος Γιάννης, ζει στην Αθήνα και την Παρασκευή 13 Μαρτίου έμαθε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Όπως εξηγεί στο Star, έζησε έναν εφιάλτη και περιγράφει όλα όσα έζησε στην 14μερη καραντίνα.

«Δεν είναι κάτι ευχάριστο όλο αυτό να ξυπνάς το πρωί και να έχεις μία αναπνοή σαν να παθαίνεις εκείνη τη στιγμή κρίση πανικού. Αυτό που ένιωθα ήταν ότι δεν μπορούσα να πάρω την κανονική ανάσα, τη νορμάλ, που παίρνεις μία ανάσα. Έπρεπε να παίρνω γρήγορες και κοφτές. Είναι σαν να μην άνοιγαν τα πνευμόνια, δε ξέρω πώς να το πω. Συν του ότι υπήρχε ο πόνος στο στήθος και ένα βάρος…Δεν έχω κανένα θέμα υγείας γιατί γενικά προσέχω… Δεν έχω και κάποιο νόσημα τίποτα δεν είμαι υπέρβαρος και δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε ο πρώην ασθενής.

Ο Γιάννης, όπως αποκάλυψε, αναγκάστηκε να πληρώσει 150 ευρώ για να κάνει ιδιωτικά το τεστ όταν υποψιάστηκε ότι έχει το ιό.

Κορωνοϊός: Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο - Επίκινδυνη η «χαλάρωση»

«Κατάφερα να νικήσω το θεριό»

Ο Κώστας ζει στην Αλεξανδρούπολη και η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν του είπαν ότι έχει κορωνοϊό. Μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευθεί και πριν λίγες ημέρες πήρε εξιτήριο. Η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί συγκίνηση. 

«Αγαπητοί φίλοι....είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι νίκησα το θεριό. Κάναμε δύο φορές το τεστ και βγήκε αρνητικό. Πλέον δεν έχω τον κορωνοϊό!

Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Τα εκατοντάδες μηνύματα στήριξης, μου έδωσαν μεγάλη δύναμη ώστε να ανταπεξέλθω σε αυτή την δύσκολη μάχη, αυτές τις 14 μέρες παραμονής μου στο νοσοκομείο.

Αγαπητοί φίλοι μπορούμε να νικήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, κάνοντας κάτι απλό αλλά τόσο σημαντικό. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», είναι το μήνυμα του Κώστα.

Χρήσιμες συμβουλές στο star.gr: «Μένουμε Σπίτι...Αφήνουμε τον κορωνοϊό έξω»

«Ο ιός δε σηκώνει παιχνίδια και λεονταρισμούς»

Ο κύριος Γιώργος είναι από τους πρώτους ασθενείς που νόσησαν στην Ελλάδα, ζει στην Ηλεία και ήταν στο γκρουπ των ταξιδιωτών από τους Αγίους Τόπους. Πλέον έχει αποθεραπευτεί, αλλά παραμένει για προληπτικούς λόγους στο σπίτι του. 

Το μήνυμα που στέλνει είναι χαρακτηριστικό και παροτρύνει όλους τους πολίτες να προσέχουν γιατί μας αφορά όλους.

«Τυφλή υπακοή σε ότι λένε οι επιστήμονες…Δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια και λεονταρισμούς. Εγώ ξεκίνησα με γενικά μέτρια συμπτώματα, με ταλαιπωρήσαν αρκετά. Ήδη είχα καλυτερεύσει στις 14 ημέρες, οικειοθελώς, όμως, παρέμεινα στο σπίτι μου και παραμένω στο σπίτι μου. Αλλά είμαι πάρα πάρα πολύ καλά», δηλώνει και στέλνει το θετικό μήνυμά του.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top