Χαρδαλιάς: Το δεύτερο μισό του Απριλίου η κορύφωση του ιού

«Έχουμε τρόπο να επιβάλουμε την καραντίνα μέσω της αυστηρής αστυνόμευσης»

Τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες κρούει ο Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης και εφησυχασμού, όσον αφορά τον κορωνοϊό.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα, καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες», αναφέρει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Απομακρύνεται το «σενάριο Ιταλίας» για την Ελλάδα

Θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Έχουμε τρόπο να επιβάλουμε την καραντίνα μέσω της αυστηρής αστυνόμευσης, εάν το αίσθημα ατομικής ευθύνης δεν εφαρμοστεί», τονίζει.

Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό - Θα ήταν ολέθριο»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που κάποιοι πολίτες φέρθηκαν ανεύθυνα, αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας: «Δεν μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να διασπά μία εθνική προσπάθεια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι εκείνοι που έλεγαν πως “έχω δουλειές” και “πάω στο χωριό μου” λειτούργησαν ανεύθυνα».

O κ. Χαρδαλιάς σημειώνει ότι η μεγαλύτερη αγωνία του είναι να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ): «Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και, σε κάθε περίπτωση, όχι ταυτόχρονα».

«Μένουμε σπίτι για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε δευτερόλεπτο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ. Το πρώτο. Το τονίζω σε κάθε τόνο, καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια, στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας, θα τελειώσει σύντομα», εξηγεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top