Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό - Θα ήταν ολέθριο»

Θα επιστρέψουν στη χώρα μόνοι οι Έλληνες που έχουν πολύ ειδικούς λόγους

Την διακοπή των πτήσεων από αύριο Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφερόμενος στον επαναπατρισμό Ελλήνων από το εξωτερικό, τόνισε πως δεν είναι γενικός, αλλά αφορά άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους.

Όπως τόνισε, «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη».

«Κάποιοι δίχως να έχουν ειδικό λόγο και δίχως να δίνουν στοιχεία στις Αρχές, θέλουν σώνει και ντε να επιστρέψουν κάνοντας μάλιστα και φασαρία».

«Οι πτήσεις έκλεισαν για λόγους δημόσιας υγείας. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι όσο κι αν φωνάζουν, αν δεν έχουν σοβαρό λόγο θα πρέπει να μείνουν εκεί. Ιδίως εκείνοι που αρνούνται να συνεργαστούν και δεν απαντούν στα ερωτήματα που τους θέτει η πρεσβεία και η ΓΓΠΠ, συμπεριλαμβανομένου του ερωτήματος αν έχουν κάπου να μείνουν. 
 

Κορωνοϊός: 32 θάνατοι στη χώρα μας - 95 νέα κρούσματα, 1.061 συνολικά

Οι τρεις κατηγορίες για τις οποίες επιτρέπεται ο επαναπατρισμός

  • Οσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση
  • Οσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού ή απώλεια μίσθωσης)
  • Οσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου)

Θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιστρέφουν 130 άτομα από Λονδίνο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star 130 άτομα αναμένεται να επαναπατριστούν τα ξημερώματα από το Λονδίνο. Ανάμεσά τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η επιστροφή τους θα γίνει με πτήση της Aegean. Όλοι θα συμπληρώσουν το έντυπο της 14ημερης καραντίνας μέσα στο αεροπλάνο και στη συνέχεια θα πάνε στα σπίτια τους. Το αεροπλάνο αναμένεται να κάνει μία στάση στη Θεσσαλονίκη για να αποβιβάσει κάποιον αριθμό επιβατών και μετά θα συνεχίσει την πορεία του για την Αθήνα.

Οι λαϊκές αγορές θα κλείνουν αν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας

Η ΝΟΤΑΜ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την απαγόρευση πτήσεων

Με την 5η κατά σειρά ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)  για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. Ειδικά όσον αφορά την  Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έρχονται οι ιατρικές συνταγές στο κινητό: Τι είναι, πώς θα λειτουργεί

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς  εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση  (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top