Οι λαϊκές αγορές θα κλείνουν αν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας

Προειδοποίηση του υφυπουργού Ανάπτυξης στο Twitter

«Θα κλείνουν οι λαϊκές αγορές εάν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας». Αυτό σημείωσε σε ανάρτησή του, στο twitter, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Κορωνoϊός: Αποτελούν τα τρόφιμα πηγή μετάδοσης;

Στο μήνυμα του ο υφυπουργός αναφέρει: «Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για την δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε αναφορά της υπηρεσίας μας ή της αστυνομίας για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε, η λαϊκή αγορά αυτή θα κλείσει».

Οι περιορισμοί πο ισχύουν στις λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού

Το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες τους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών. 

Έτσι αφαιρέθηκαν όλα τα είδη τα βιομηχανικά, τα πλαστικά, τα ρούχα, αλλά και ό,τι έχει σχέση με το φαγητό. Παρέμειναν τα χαρτικά και όλα τα τρόφιμα. «Όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαϊκές αγορές -ρούχα, εσώρουχα κ.α» είχε τονίσει σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Κορωνοϊός: Περιορισμοί και στις λαϊκές αγορές – Τι δε θα πωλούν πλέον

Τι πωλείται στις λαϊκές αγορές

Στις λαϊκές πωλούνται πλέον πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top