Με την παρουσία ενός μόνο φίλου κηδεύτηκε ο 42χρονος καθηγητής στην Κρήτη

Απαγορεύτηκε ο επαναπατρισμός του

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τις τελευταίες εξελίξεις για τα θύματα του κορωνοϊού.

Σε μεταλλικό φέρετρο και με την παρουσία ενός και μόνο φίλου κηδεύτηκε στο Ηράκλειο ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής, που έφυγε χθες Τετάρτη από κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, κατόπιν συνεννόησης με το ΠΑΓΝΗ το γραφείο τελετών τήρησε όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Κρήτη: Πώς νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο 42χρονος Γερμανός ακαδημαϊκός

«Κατόπιν συνεννόησης με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον... Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που ανέλαβε τη διαδικασία της ταφής.

Μόνο η μητέρα της ήταν στην κηδεία της 41χρονης που πέθανε από κορωνοϊό

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αμέσως μετά την ταφή το όχημα που μετέφερε τη σορό του Γερμανού καθηγητή σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση. Η σορός του άτυχου καθηγητή αρχικά είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε διενεργήθηκε νεκροψία - νεκροτομή, καθώς ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να γίνεται σε άτομα που φεύγουν από τη ζωή «χτυπημένα» από τέτοιου είδους ιούς.

Τέλος, ο επαναπατρισμός της σορού του 42χρονου απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή, λόγω της φύσης της πανδημίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top