Κρήτη: Πώς νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο 42χρονος Γερμανός ακαδημαϊκός

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία»

Τι είπε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παπακωστοπούλου για τον 42χρονο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν κι ένας 42χρονος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη. Μάλιστα, έκπληξη προκάλεσε η ηλικία του θύματος, καθώς είναι από τα νεότερα θύματα της πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι ήταν υγιής και αθλητικός. 

Κορωνοϊός: Στους 23 οι νεκροί στη χώρα – 46χρονος στρατιωτικός

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και τον Λευτέρη Βαρδάκη, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Κορωνοϊός: Ετοιμάζεται νέο τεστ που θα στέλνεται κατ’ οίκον

Ο κ. Τζανάκης περιγράφοντας την υγεία του καθηγητή ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθόλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα. Αντιμετώπιζε την κατάστασή του με ήπια συμπτώματα και μέσα στο σπίτι. Την προηγούμενη Παρασκευή του δόθηκε η οδηγία να πάει στο νοσοκομείο. Τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του, ενώ την περασμένη Δευτέρα 23/3 αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Ο ιός τον άφησε χωρίς οξυγόνο

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Τζανάκης, υπήρξε μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών στην Κίνα, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Κορωνοϊός: Στους 22 οι νεκροί - 78 τα νέα κρούσματα, 821 συνολικά

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία για να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα. Ήταν ένα είδος μπλοκ» σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Σύμφωνα με το cretalive, χθες η υγεία του παρουσίασε μια ανάκαμψη, μόνο για λίγες ώρες όμως, καθώς κατόπιν επιδεινώθηκε εκ νέου και τελικά κατέληξε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο συνάδελφος του εκλιπόντος, Aleksei Buinyi, αποχαιρετά τον φίλο του και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τη σύζυγό του Katrin. 

Ο 42χρονος ακαδημαϊκός Andreas Hilboll, με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, είχε έρθει στις αρχές Μαρτίου από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης για σεμινάριο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κανένας από τους οποίους ήρθε σε επαφή ο εκλιπών δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα υγείας, ενώ έχουν παρέλθει οι 14 ημέρες.

Πηγές: e-kriti, cretalive
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top