Μόνο η μητέρα της ήταν στην κηδεία της 41χρονης που πέθανε από κορωνοϊό

To μήνυμα που στέλνει η οικογένεια της άτυχης γυναίκας

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μόνο με την παρουσία της μητέρας της κηδεύτηκε η 41χρονη γυναίκα από την Καστοριά, αφού απαγορεύτηκε να παρευρεθούν ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της. Η άτυχη γυναίκα ήταν το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο χαμός της έχει συγκλονίσει τους συγχωριανούς της, οι οποίοι απορούν πώς κόλλησε τον ιό και πώς «έφυγε» έτσι ξαφνικά.

Καστοριά: Μια 41χρονη μητέρα το νεότερο θύμα κορωνοϊού στη χώρα

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και η δημοσιογράφος Μαίρη Τζώρα βρέθηκαν στους δρόμους του χωριού Γαύρος στην Καστοριά, που έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι, οι δρόμοι είναι έρημοι. 

Κορωνοϊός: Στους 22 οι νεκροί - 78 τα νέα κρούσματα, 821 συνολικά

Το μήνυμα της οικογένειας της 41χρονης

Άτομο από το στενό οικογενειακό της κύκλο, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, έκανε έκκληση στον κόσμο για πρόληψη ώστε να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Ο κόσμος να προσέχει πάρα πολύ κι όταν ο οργανισμός του δείχνει σημάδια να τρέχει άμεσα και να μην περιμένει τη τελευταία στιγμή για να τρέξει. Η πρόληψη είναι πιο σημαντική από τη θεραπεία. Εύχομαι να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη μητέρα που είχε χρόνιο άσθμα, παρουσίασε συμπτώματα. Απευθυνόμενη στον ΕΟΔΥ, έλαβε τη σύσταση να μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και τον σύζυγό της. Δυστυχώς όμως, η υγεία της επιδεινώθηκε. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να την παραλάβει άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

«Δεν το περιμέναμε γιατί δεν έβγαινε από το σπίτι της. Δεν πήγαινε πουθενά. Ήταν τραγικό το περιστατικό. Απαγορεύτηκε να πάμε στην κηδεία. Η μητέρα της ήταν μόνο με ένα ταξί και κανένας άλλος. Είναι όλοι κλεισμένοι στο σπίτι από την ημέρα που έγινε το συμβάν» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα ισχύει για όσους φροντίζουν αδέσποτα

Κορωνοϊός:  22 θάνατοι - 53 ασθενείς σε ΜΕΘ

Όσον αφορά τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξήγησε στην απογευματινή του ενημέρωση ότι έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι μέχρι σήμερα, οι οποίοι αφορούν σε 18 άντρες και τέσσερις γυναίκες.

Από τους θανάτους αυτούς, 21 αφορούσαν ασθενείς με υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσον έχασαν τη μάχη με τη ζωή ήταν τα 75 έτη. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 78 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 821.

Από τους θετικούς στον κορονοϊό ασθενείς οι 134 παραμένουν για νοσηλεία. Από αυτούς 53 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη και σχεδόν όλοι υποφέρουν από επικείμενο νόσημα.

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συνεχίζεται, όπως είπε σήμερα ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, χωρίς όμως να παρατηρείται προς το παρόν μεγάλη εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, παρότι αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού για όλο τον κόσμο.

Ο κος Τσιόδρας έκανε ακόμη ξεκάθαρο ότι ο ιός μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία και σε νέους ασθενείς χωρίς υποκείμενο νόσημα και επανέλαβε ότι κανείς δεν είναι ο άτρωτος, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις και με την γρίπη.

Μάλιστα, κάλεσε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα σε κάθε ηλικία, αν δεν μπορούν να απευθυνθούν στο θεράποντα ιατρό τους ή δεν έχουν ένα γιατρό αναφοράς, να επικοινωνούν αμέσως με τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους για να λαμβάνουν οδηγίες, μόλις τα συμπτώματα τους αρχίσουν να επιδεινώνονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top