Κορωνοϊός: Φεύγουν από το ξενοδοχείο της καραντίνας όσοι βγήκαν αρνητικοί

Οι 21 θετικοί στον ιό προέρχονταν από 16 διαφορετικές περιοχές της χώρας

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αδειάζει σταδιακά το ξενοδοχείο της καραντίνας στο Μεταξουργείο όπου διέμεναν περίπου 263 Έλληνες. Οι περισσότεροι ήταν φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία. 

Από προχθες το βράδυ μέχρι αργά το απόγευμα είχαν φύγει περίπου 70 άτομα. Όλοι καλά στην υγεία τους. Όσοι από τους ταξιδιώτες έχουν κριθεί αρνητικοί, συνεχίζουν την καραντίνα στο σπίτι τους.

Κορωνοϊός: Τι να κάνουμε αν νοσήσουμε στο σπίτι – Οι οδηγίες Τσιόδρα

Νίκος Χαρδαλιάς: Από 16 διαφορετικούς προορισμούς της χώρας οι 21 θετικοί στον ιό

Οι 21 που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό προέρχονταν από 16 διαφορετικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 7 προορισμοί δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Προσέθεσε ότι όλοι, και οι 263, επαναπατρισθέντες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του ελέγχου από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, πρώτα οι 21 νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Νικόλαος Σύψας: «Ο κορωνοϊός θα δείξει άμεσα τα δόντια του»

Συμπλήρωσε ότι όσοι βρέθηκαν αρνητικοί ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο, συνοδευόμενοι από ένα άτομο από το οικείο περιβάλλον τους και αφού προηγουμένως επικαιροποίησαν τη δήλωση που αναφέρει τον τόπο που θα παραμείνουν κατά τις επόμενες 12 ημέρες απομόνωσής τους, τόπος που θα ελεγχθεί και από τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση παραβίασης θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Τα εισαγόμενα κρούσματα καθιστούν επιτακτική ανάγκη την απαγόρευση πτήσεων και από άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Πίσω έμειναν τα 20 άτομα που βγήκαν θετικά στο τεστ για τον κορωνοϊό και ήταν ασυπτωματικοι και άλλοι 22 που προτίμησαν να συνεχίσουν την καραντίνα μέσα στο ξενοδοχείο για να μην αναστατώσουν τις οικογένειές τους. Ένα άτομο θετικό στον covid-19 κιι με συμπτώματα μεταφέρθηκε στο Σωτηρία.

Κωνσταντινούπολη: Με έκτακτη πτήση επαναπατρίζονται οι Έλληνες πολίτες

Από τα 21 άτομα που νοσούν οι περισσότεροι είναι άνδρες και ήρθαν από τη Βαρκελώνη ενώ  6 άτομα είναι τα κρούσματα από τη Μαδρίτη .

Η υγειονομική  βόμβα απενεργοποιήθηκε μετά τις συντονισμένες ενέργειες των αρχών  και τα χειρότερα αποφευχθήκαν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για τους Έλληνες που θα επαναπατριστούν τις επόμενες μέρες από το Λονδίνο, το Περού, το Μεξικό, τη Βραζιλία και άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top