Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνουμε τακτικά

Πώς θα κρατήσετε τον covid-19 έξω από το σπίτι σας

Καθημερινά ειναι δεκάδες τα αντικείμενα που αγγίζουμε, μεταφέρουμε και χρησιμοποιούμε, ενώ μεγάλο στοίχημα αποτελεί το πώς θα «κλειδώσουμε» το ιό έξω από το σπίτι μας. 

Το Star, με τη βοήθεια φαρμακοποιού σας δείχνει πώς θα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα προσωπικά σας αντικείμενα που είναι φορείς πολλών μικροβίων και... κορωνοϊών!

Κορωνοϊός: Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος να πλύνουμε τα χέρια μας;

1)    Καθαρίζουμε το πορτοφόλι με αντισηπτικά μαντηλάκια. Πρώτα, καθαρίζουμε την επιφάνεια εξωτερικά και όταν το ανοίγουμε πάλι, με το μαντηλάκι απολυμαίνουμε τα κέρματα που πιάνουμε. 

Κορωνοϊός: Μπορεί να μολυνθούμε από τις σακούλες του σούπερ μάρκετ;

2)    Απολυμαίνουμε πάντα το κινητό με απολυμαντικό μαντηλάκι και φροντίζουμε να περάσουμε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και τη θήκη. Τα κινητά τηλέφωνα είναι η μία από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων, καθώς το ακουμπάμε δεκάδες φορές μέσα στη μέρα. 

3)    Απολυμαίνουμε καλά και τα κλειδιά μας.

Έτσι δε θα κολλήσετε κορωνοϊό: 10 + 4 συμβουλές από τον ΙΣΑ

4)    Δεν ειναι λίγοι οι συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν γυαλιά οράσεως στην καθημερινότητα τους και έχουν τη συνήθεια, όταν τα φοράνε να τα βγάζουν συχνά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να καθαρίζουμε τον σκελετό με απολυμαντικά μαντηλάκια. 

Κορωνοϊός: Έτσι πρέπει να καθαρίζετε το σπίτι σας για να προφυλαχθείτε

5)    Απολυμαίνουμε πόμολα, διακόπτες, τηλεκοντρόλ, μπαταρίες και μπουτόν στα είδη υγιεινής, όπως και τη συσκευή τηλεφώνου. 

Για όσο, λοιπόν, μένουμε στο σπίτι η ψυχραιμία και η σωστή απολύμανση είναι η μόνη  ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top