Κορωνοϊός: Έτσι πρέπει να καθαρίζετε το σπίτι σας για να προφυλαχθείτε

Τι συστήνει καθηγητής του ΑΠΘ

Σπίτι παράθυρο

Μιας και «Μένουμε Σπίτι», καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα καθαρίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σπίτια μας για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό.

Προσοχή: Μεγάλη εστία μικροβίων τα κινητά- Πώς να τα απολυμάνετε σωστά

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο πολύ καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων των σπιτιών δεν προστατεύει απλώς τα μέλη μιας οικογένειας από την πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό, αλλά τα προφυλάσσει και από αναπνευστικά προβλήματα.

Πώς το απλό σαπούνι «σκοτώνει» τον κορωνοϊό

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε πως πολλά από τα χημικά στα απορρυπαντικά είναι καρκινογόνα και γι' αυτό είναι αναγκαίο να ακολουθεί ο κόσμος τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες για τη χρήση τους, ώστε να μην επιβαρύνεται υπερβολικά το χημικό φορτίο στους εσωτερικούς χώρους. 

Όπως είπε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η καλή απολύμανση των εσωτερικών χώρων έναντι του ιού, αλλά σε όλα τα πράγματα υπάρχει μέτρο, που σημαίνει ότι ακολουθούμε τις οδηγίες στα απολυμαντικά προϊόντα, οι οποίες υπάρχουν για κάποιον σκοπό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top