Δήμος Σκιάθου: Ζητούν την απομόνωση του νησιού λόγω κορωνοϊού

Υπό τον φόβο διασποράς του ιού

Αεροδρόμιο Σκιάθου

Την απαγόρευση εισόδου στο νησί ζητά με επείγον έγγραφο ο δήμαρχος Σκιάθου, για τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς το νησί αποτελεί πόλο έλξης τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες τουρίστες.

Πάνω από μισό δισ. το κόστος για τα ξενοδοχεία από τον κορωνοϊό

Με επιστολή που έστειλε χθες ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητά την απαγόρευση των μετακινήσεων προς το νησί, για όσο διάστημα είναι σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: 500 κινητά συνεργεία για κατ΄οίκον εξέταση ύποπτων κρουσμάτων

«Στην απευκταία περίπτωση που εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υποδομή να το περιθάλψουμε. Τα νησιά έχουν τρομερό πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση. Φοβόμαστε για την υγεία των 5000 μόνιμων κατοίκων. Συνιστούμε σε όλους να μένουν στα σπίτια τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εισαγόμενο κρούσμα με επισκέπτη. Γι΄αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς», επισημαίνει ο κ. Τζούμας.

Κορωνοϊός: «Τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν σε δύο - τρεις εβδομάδες»

Η Σκιάθος, όπως και τα περισσότερα ελληνικά νησιά, δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος μίας μεγάλης διασποράς του ιού, καθώς είναι ελλιπώς επανδρωμένα και δεν διαθέτουν ΜΕΘ, όπως οι μεγάλες πόλης της ελληνικής επικράτειας.

Κορωνοϊός: Έκκληση από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων για μάσκες

«Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και των συνεπειών που θα επιφέρει τόσο στην υγεία των πολιτών, όσο και στην οικονομική ζωή του νησιού, το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο», αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου. ο οποίος θα επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, ζητά να εξαιρεθεί η μεταφορά προϊόντων και η μετακίνηση για επείγουσα ανάγκη, όπως λόγου χάρη για θέματα υγείας, την οποία όμως και «θα κρίνει μια ειδική ομάδα εργασίας».

Ο κ. Θοδωρής Τζούμας αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top