Αναστέλλεται η χορήγηση αδειών στους ένστολους λόγω κορωνοϊού

Τι αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

αστυνομία

Αναστέλλεται η χορήγηση αδειών στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κικίλιας: «Όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη»

Στόχος είναι το Σώμα να συνδράμει όσο το δυνατόν περισσότερο στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση περιγράφονται στο έγγραφο που εκδόθηκε τη Δευτέρα:

«Έχοντας υπόψη: 1. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού, του περιορισμού της εξάπλωσής του και λήψης συναφών και αναγκαίων μέτρων που συνδέονται με την αποστολή της Αστυνομίας, ως ιδιαίτερου ένοπλου σώματος  ασφαλείας.

2. Την από 16 Μαρτίου 2020 πρόταση του αρχηγού της Αστυνομίας, αποφασίζουμε:

Αναστέλλουμε τη χορήγηση των κανονικών και βραχειών αδειών στο ένστολο προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Αστυνομίας από 17 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας, προς αντιμετώπιση εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και ειδικότερα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19 με τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς της.

Δε συμμορφώνονται οι επιχειρηματίες - 122 παραβάσεις στην επικράτεια

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα χορηγηθούν άδειες στο ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας, που έχει απόλυτη ανάγκη για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση των αρμοδίων για έγκριση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top