Τι πρέπει να κάνω αν νιώσω ότι πάσχω από κορωνοϊό;

Το star.gr μίλησε με ΟΕΝΓΕ και αρμόδιους του ιδιωτικού τομέα

Ακούστε τι δήλωσε στο star.gr ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ 

Ψυχραιμία συνιστά ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο star.gr σε όσους «ξυπνούν» πιστεύοντας ότι έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού.

«Επικοινωνήστε με τον γενικό ιατρό, τον παθολόγο σας ή με τη δημόσια μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης της περιοχής σας και ζητήστε οδηγίες» συμβουλεύει ο Πάνος Παπανικολάου, τονίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί οποιαδήποτε άσκοπη συμφόρηση στα δημόσια νοσοκομεία.

«Τα ανησυχητικά συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, έντονος βήχας. αναπνευστική δυσφορία και  μυαλγίες, ωστόσο δε θα πρέπει να τα συγχέουμε με ένα συνάχι» ανέφερε.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπανικολάου κάλεσε τον κόσμο να μην τρέχει από φόβο και χωρίς πρώτα να έχει μιλήσει με το γιατρό του, να εξεταστεί για τον κορωνοϊό στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς είναι σημαντικό το επόμενο διάστημα να διαφυλαχθούν τα αποθέματα αντιδραστηρίων που χρειάζονται για τη διάγνωση.

Κορωνoϊός: Αποτελούν τα τρόφιμα πηγή μετάδοσης;

Για την εικόνα που επικρατεί στις ιδιωτικές κλινικές μίλησε στον star.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργείων και διαγνωστικών εξετάσεων διαδέχονται η μία τις άλλες. «Ο κόσμος φοβάται την πανδημία του κορωνοϊού και προσέρχεται μόνο όταν είναι ανάγκη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να κάνουν το τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Την ίδια ώρα, αυξητική είναι η τάση που καταγράφεται για b2b υπηρεσίες, όπως δήλωσε από την πλευρά του στο star.gr ο Σύμβουλος Διοίκησης της Βιοϊατρικής Απόστολος Τερζόπουλος. «Μεγάλες εταιρείες, με προσωπικό από 40 άτομα και πάνω έρχονται τις τελευταίες ημέρες σε επαφή μαζί μας, προκειμένου να εξετάσουν το προσωπικό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η εξέταση για τον ιό του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη εβδομάδα πρόσθεσε» και προσδιόρισε το κόστος στα 120 ευρώ. Παρόλα αυτά και ο κ. Τερζόπουλος συνέστησε μεμονωμένα οι πολίτες να συμβουλεύονται πρώτα τον προσωπικό ιατρό τους, πριν σπεύσουν να εξεταστούν. 

Κορωνοϊός: Το απόρρητο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top