Ποιος έβαλε φωτιά στο Athenaeum Palace; Εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Είχαν τραυματιστεί τέσσερις άνθρωποι

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star όταν είχε ξεσπάσει η φωτιά

Τέσσερα άτομα βρίσκονται πίσω από τον εμπρησμό του ξενοδοχείου Athenaeum Palace στη λεωφόρο Συγγρού στις αρχές Δεκεμβρίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι. 

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Ενδείξεις για εμπρησμό - Βρέθηκαν μπετόνια

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας στην υπόθεση εμπλέκονται δύο αλλοδαποί, ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη και δύο Έλληνες ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού. 

Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε πως τη στιγμή που έγινε ο εμπρησμός, ήταν σε εξέλιξη διαδικασία εκτέλεσης απόδοσης του ακινήτου στον ιδιοκτήτη για οφειλή προς αυτόν από τη μισθώτρια εταιρεία, συνολικού ποσού 890.000 ευρώ.

Για τον λόγο αυτό καθημερινά στον χώρο βρίσκονταν δικαστικοί επιμελητές και συνεργάτες αυτών. Την ημέρα μάλιστα που μπήκε η φωτιά θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία και το κτίριο θα έπρεπε αυθημερόν να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη. 

Όταν όμως έφτασαν οι δικαστικοί επιμελητές στο ξενοδοχείο, ενεργοποιήθηκε η σειρήνα που βρίσκεται στο ισόγειο, ειδοποιώντας ότι έχει ανιχνευθεί καπνός στους χώρους του ξενοδοχείου.

Η αστυνομικοί εξέτασαν εργαζόμενους στο ξενοδοχείο και διαπιστώθηκε πως δύο υπάλληλοι, μετά από εντολή της συνδιαχειρίστριας ζήτησαν να ανοίξουν συγκεκριμένα δωμάτια στον 1ο και στον 2ο όροφο κι εν συνεχεία τους απομάκρυναν χωρίς προφανή λόγο.

Ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων του ξενοδοχείου, ανέφερε ότι την 04-12-2019 έλαβε εντολή από τον συνδιαχειριστή να προβεί στην απενεργοποίηση των συσκευών καταγραφής εικόνας (κάμερες ασφαλείας), χωρίς να του εξηγήσει το λόγο. 

Επιπλέον, από την παρατήρηση του οπτικού υλικού των καμερών ασφαλείας του ξενοδοχείου, προέκυψε ότι έχει καταγραφεί ο ένας υπάλληλος να ξεφορτώνει από σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό, πέντε μπιτόνια με υγρό κίτρινης απόχρωσης. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι το υγρό ήταν η εύφλεκτη ύλη βενζίνη.

Μετ’α τη σύλληψή τους, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, υποστήριξαν ότι, μετά από εντολή της συνδιαχειρίστριας, τρεις μέρες πριν την πυρκαγιά, προμηθεύτηκαν βενζίνη από παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων. 

Την ημέρα της πυρκαγιάς, ανάγκασαν τις υπαλλήλους καθαριότητας του 1ου και 2ου ορόφου να ανοίξουν τις πόρτες ορισμένων δωματίων και ακολούθως τις απομάκρυναν, ενώ στη συνέχεια, αφού περιέλουσαν με βενζίνη το εσωτερικό των δωματίων, προέβησαν στον εμπρησμό τους.

Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση αλλοδαπής γυναίκας, η οποία εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top