Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Ενδείξεις για εμπρησμό - Βρέθηκαν μπετόνια

Στο νοσοκομείο τρία άτομα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ανοικτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού αφήνουν οι Αρχές μετά τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού και είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν συνολικά 20 άτομα, ενώ τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Μία από τις γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν. Φωτογραφία: ΙnTime

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου εντοπίστηκαν μπετόνια που παραπέμπουν σε εμπρησμό. Ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να προϋπήρχαν στο σημείο. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής ερευνά όλα τα πιθανά αίτια πρόκλησης της φωτιάς, ενώ λαμβάνει καταθέσεις από τους υπαλλήλους και από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου.

Παράλληλα εξετάζεται αν το σύστημα πυρόσβεσης λειτουργούσε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε στον πρότευλευταίο όροφο

Στιγμές πανικού στο ξενοδοχείο μετά τη φωτιά

Από τους 20 ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν, τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, έχοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτίριο.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή που μία από τις τραυματισμένες γυναίκες μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο. Φωτογραφία: ΙnTime

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ο οποίος επιπλέον έχει και κάταγμα στο πόδι, το οποίο υπέστη πιθανότατα πάνω στον πανικό του. Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Διασώστες μεταφέρουν την τραυματισμένη γυναίκα με φορείο. Φωτογραφία: ΙnTime

Στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Όπως είπε στο star.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής, Ν. Σπαής, μία γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με εσωτερικά εγκαύματα. 

«Χτύπησε συναγερμός. Επικράτησε πανικός. Τρέξαμε στον να ειδοποιήσουμε τους πελάτες να βγουν. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τρομάξαμε. Κάποιοι πελάτες είχαν βγει στα μπαλκόνια και φώναζαν για βοήθεια. Κατά 99% η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα στον 1ο όροφο και ανέβηκε ο καπνός στους πάνω ορόφους», είπε στο star.gr ο Στάθης Κουτρουμάνος, εργαζόμενος στο ξενοδοχείο.  

Οι πυροσβέστες έκαναν έλεγχο για εγκλωβισμένους

Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική και έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, ή από δωμάτιο από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι, ή από μικρή κουζίνα, ακριβώς δίπλα, που χωρίζεται με μεσοτοιχία.

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από την προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top