Τελετή αφής Ολυμπιακής Φλόγας: Χωρίς κοινό- Τι λέει στο star.gr ο δήμαρχος;

Δήμαρχος Ολυμπίας: Μήνυμα αισιοδοξίας στην ανθρωπότητα για την πανδημία

Ακούστε τι είπε στο star.gr o δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος

Χωρίς κοινό, υπό το φόβο του κορωνοϊού και αυστηρών μέτρων πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία. Παρόντες ήταν ελάχιστες ξένες αποστολές και επίσημοι, οι οποίοι έλαβαν μέτρα αυτοπροστασίας αποφεύγοντας μεταξύ άλλων τις χειραψίες.

Στο μήνυμα που στέλνει η αρχαία Ολυμπία στην ανθρωπότητα φέτος με τις δύσκολες συνθήκες που διανύει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε μιλώντας στο star.gr o δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος. «Μέσα από τη συνεργασία, τη συναδέλφωση, τη φιλία και την υψηλή σημασία του αγώνα για την ανθρώπινη ζωή μπορεί να έρθει και η νίκη απέναντι στην τελευταία απειλή», είπε χαρακτηριστικά.

Η τελετή αφής έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην τελευταία του δημόσια παρουσία με αυτή την ιδιότητα ο Προκόπης Παυλόπουλος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Η Άννα Κορακάκη, πρώτη λαμπαδηδρόμος

 Μπροστά από τον Βωμό της Ήρας, με επίκληση στο Θεό Απόλλωνα η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα μέσα από ένα κοίλο κάτοπτρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα υπήρξε ο πρώτος κρίκος στη λαμπαδηδρομία. Η ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για το Τόκυο από τα χέρια της χρυσής ολυμπιονίκη της σκοποβολής Άννας Κορακάκη.

Ιστορική στιγμή για την Κορακάκη: Θα είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος

Πριν την τελετή αφής υπογράφηκε η διακήρυξη της ολυμπιακής εκεχειρίας.

    

Δείτε το βίντεο του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star 


Παρόντες ήταν επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επίτροπος Μαρία Γκάμπριελ, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top