Υπουργείο Υγείας: Οι ευπαθείς ομάδες μην ταξιδεύετε εντός κι εκτός Ελλάδας

Επείγουσα σύσταση εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

Να αποφεύγουν τα ταξίδια εντός κι εκτός Ελλάδας συστήνει το υπουργείο Υγείας σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Έκκληση Κικίλια σε γιατρούς-νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Όπως αναφέρει στη σύστασή της πρόκειται για άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Συγκλονίζει Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία: «Μην υποτιμάτε τον κορωνοϊό»

Σκοπός όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας είναι η προστασία τους για σοβαρή λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι κορονωϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

Κορωνοϊός: Καταρρέει το Χρηματιστήριο – Στο «κόκκινο» οι διεθνείς αγορές

Ο κορωνοϊός SARS-COV-2 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός SARS-COV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή φτερνίσματος ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού, δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών.

Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top