Κορωνοϊός: Έκκληση Κικίλια σε γιατρούς-νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

«Ήρθε η ώρα της μάχης»

Κάλεσμα σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και να παραμείνουν στη συνέχεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), απηύθυνε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ήρθε η ώρα της μάχης και πρέπει να γίνουμε όλοι τείχος προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν.

Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη - Στους 930 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Όλη η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα – Τι λέει για άδειες γονέων

«Η παγκόσμια κοινότητα είναι σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η ώρα της μάχης, η οποία θα κριθεί στο πως θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Έχουμε στην πρώτη γραμμή τους ιατρούς, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων, όσους συνεισφέρουν στη δημόσια και ιδιωτική υγεία. Κάνω έκκληση σε ιατρούς νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας. Είναι ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί οι Έλληνες να γίνουμε τείχος προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού την Τετάρτη.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό, καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις, που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Δείτε ολόκληροτο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top