Θάνατος 24χρονης από νευρική ανορεξία: «Έτρωγε μία φορά την εβδομάδα»

Μόνο στο Star: Μηνυτήρια αναφορά καταθέτουν οι γονείς της

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσουν οι γονείς της 24χρονης Γιολάντας από την Εύβοια για τις συνθήκες θανάτου της κόρης τους που έπασχε από νευρική ανορεξία.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Star, στο ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου και του Γιώργου Βότσκαρη, δηλώνουν ότι το παιδί τους εισήχθη σε κλινική για να αντιμετωπίσει την ασθένεια και όχι για να πεθάνει.

Συγκλονίζει ο θάνατος 24χρονης δασκάλας - Έπασχε από νευρική ανορεξία

Το ξέσπασμα των γονιών της 24χρονης που έπασχε από νευρική ανορεξία 

Ξέσπασε η μητέρα της Γιολάντας που πριν από πέντε μήνες η νευρική ανορεξία χτύπησε το κορίτσι της μόλις στα 24 χρόνια της. Πολύ γρήγορα έφθασε στα 29 κιλά, εισήχθη με συναίνεσή της στην ψυχιατρική κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου στις 8 Φεβρουαρίου με σκοπό να νικήσει την ασθένεια. 

«Ήταν αποφασισμένη να γίνει καλά και να γυρίσει. Είχε όνειρα το παιδί μου. Ήταν ξαφνικό, δεν το περίμενε κανένας...Η κόρη μου βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Περπατούσε δεν της έβαλαν κάποιο ορό. Σάββατο και Κυριακή είχαμε συχνή επικοινωνία, μετά χάθηκαν τα ίχνη της. Την επόμενη ημέρα την αναζητήσαμε μας είπαν από το νοσοκομείο ότι ξεκουράζεται», δήλωσε στο Star η μητέρα της άτυχης δασκάλας.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση Ελληνίδας ηθοποιού: «Είχα φτάσει 46 κιλά και μπαινόβγαινα στο νοσοκομείο»

«Μας ειδοποίησαν ξαφνικά ότι ειναι στην εντατική»

Οι γονείς ενημερωθήκαν ότι ασθενής με ψυχική ασθένεια επιτέθηκε στο κορίτσι την ώρα που έκανε μπάνιο. Λίγες ώρες αργότερα ειδοποιούνται ότι ειναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

«Βρήκαμε το παιδί διασωληνωμένο στην παθολογική σε ένα δωμάτιο με άλλα τρία άτομα. Κάναμε αγώνα να βρούμε εντατική, βρέθηκε την επόμενη ημέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα στο ίδιο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τί λέει για τη νευρική ανορεξία o Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής.

Η μάχη της 24χρονης με την νευρική ανορεξία 

Ο πατέρας της Γιολάντας, με πόνο καρδιάς, περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη του λόγω της νευρικής ανορεξίας.

Βόσσου: «Επιλογή μου να είμαι αδύνατη, δεν πάσχω από νευρική ανορεξία»

Συγκατοικούσε με τον σύντροφό της, όταν οι γονείς της κατάλαβαν ότι το παιδί τους ειναι άρρωστο και το πήραν στο σπίτι τους.

«Μπαμπά έτρωγα μία φορά την εβδομάδα που ερχόμουν σε εσάς και τις υπόλοιπες ημέρες έτρωγα καραμέλες… Μπαμπά τρώω είμαι μία χαρά… Ούτε γέλαγε ούτε τίποτα. Ούτε να γελάει μόνο κατάθλιψη είχε», δηλώνει στο Star ο πατέρας της Γιολάντας. 

Η Γιολάντα έσβησε στις 11 Φεβρουαρίου μέσα στο νοσοκομείο. Αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή καρδίας.

Οι γονείς της θα κινηθούν νομικά, με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που θα καταθέσουν στον εισαγγελέα προκειμένου να ορισθεί πραγματογνώμονας για τα ακριβή αίτια θανάτου του κοριτσιού. Ήδη έχει ζητηθεί ο ιατρικός φάκελος που και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top