«Λευκή» κατάληψη στο σχολείο που ξυλοκοπήθηκε ο 17χρονος μαθητής

Ποια είναι τα αιτήματα των μαθητών

«Λευκή» κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές στο γυμνάσιο του Βύρωνα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 17χρονου, ο οποίος προσπαθούσε να προστατεύσει την αδερφή του. Οι μαθητές πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο, αρνούνται να κάνουν μάθημα και το μεσημέρι επιστρέφουν στα σπίτια τους. 

Βύρωνας: Άγρια επίθεση σε μαθητή που υπερασπίστηκε την αδερφή του

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μαθητών, η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε τους μαθητές ζητώντας σε εκείνους να διαλέξουν την τιμωρία που θέλουν να επιβληθεί στους «σκληρούς» του σχολείου. Τα παιδιά αρνήθηκαν και προχώρησαν σε αυτή την ιδιόμορφη διαμαρτυρία.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, οι μαθητές ξεκίνησαν την κατάληψη με συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία δημοσιοποίησαν μέσω λογαριασμού στο Instagram. Ζητούν την έκθεση του προέδρου και του αντιπροέδρου στη συνέλευση γονέων εξαιτίας των ποινών που επιβλήθηκαν στους μαθητές, ενώ αναφέρουν πως δεν υπήρχε καμία εφημερία καθηγητών την ώρα του ξυλοδαρμού. 

Ξυλοδαρμός μαθητή Βύρωνα: Οι δράστες έβγαζαν selfie στο αστυνομικό τμήμα

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άγριος ξυλοδαρμός συνέβη την περασμένη Δευτέρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν ο 17χρονος προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μικρότερη αδερφή του. 

Οι μαθητές άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, ενώ κανείς δεν τον βοηθούσε. Όπως είπε το ίδιο το παιδί στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, 17 άτομα τον είχαν ρίξει στο έδαφος και τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές για να τον τελειώσουν. 

Μετά την επίθεση ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ φέρεται να έχει κατονομάσει τουλάχιστον έξι από τα άτομα που τον ξυλοκόπησαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top