Κοροναϊός: «Η κινέζικη κυβέρνηση έχει λάβει τα πιο ολοκληρωμένα μέτρα»

Τι συζήτησαν Κικίλιας με πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα για τον ιό

Υπουργείο Υγείας

Τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει η κινέζικη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού εξέθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κα. Τσανγκ Τσιγιουέ και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Κοροναϊός: H Koμισιόν θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνά του

Η πρέσβης ανέφερε ότι, μετά την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, η κινέζικη κυβέρνηση έχει λάβει τα πιο ολοκληρωμένα, τα πλέον αυστηρά και αποφασιστικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου, ενώ ηγείται των προσπαθειών συγκροτημένα και βασιζόμενη στην επιστήμη. Η Κίνα είναι αποφασισμένη και απολύτως ικανή να νικήσει την επιδημία. 

Κοροναϊός: Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ρωσία και Βρετανία

Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση τηρεί υπεύθυνη στάση επιδεικνύοντας ειλικρίνεια και διαφάνεια, καθώς δημοσιοποιεί έγκαιρα όλα τα στοιχεία για την επιδημία και τα καταστεί άμεσα διαθέσιμα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης πρόσθεσε ότι ανταποκρίνεται έμπρακτα στις ανησυχίες όλων των πλευρών και εντείνει τη συνεργασία της με τη διεθνή κοινότητα, ενώ έχει λάβει και τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κοροναϊός: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Η πρέσβης δήλωσε, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα η πρεσβεία της Κίνας διατηρεί στενές και συχνές επαφές και έχει εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με φορείς της ελληνικής πολιτείας καθώς και με άλλους οργανισμούς.

Άσκηση ετοιμότητας στο «Αττικόν» για πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις μεγάλες προσπάθειες της πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα που ενισχύουν την Ελλάδα στον αγώνα της κατά της επιδημίας. Το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες του διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την κινέζικη πρεσβεία, και έχουν έμπρακτη και αποτελεσματική συνεργασία μαζί της.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και ελέγχου, και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κινέζικη πρεσβεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top