Κοροναϊός: Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ρωσία και Βρετανία

Κίνα: 213 οι νεκροί και 9.692 κρούσματα - Σε συναγερμό η Ιταλία για 6 μήνες

Πυρετώδης η παραγωγή χειρουργικών μασκών στην Κίνα- βίντεο Reuters

Ο κοροναϊός έκανε την εμφάνιση του και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βρετανικές υγεινομικές αρχές ανακοίνωσαν τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ιογενούς πνευμονίας.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Δύο είναι και τα πρώτα επιβεβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρωσία, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της με την Κίνα. Η επιβεβαίωση έγινε από την αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Τατιάνα Γκολίκοβα.

213 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Σε 213 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός και επιβεβαιώθηκαν 9.800 κρούσματα, σύμφωνα με τον Κινέζο απεσταλμένο στον ΟΗΕ. «Από αυτά, 1.527 ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και υπάρχουν επιπλέον 15.238 ύποπτα κρούσματα», δήλωσε ο Ουάνγκ Κουν μιλώντας μέσω διερμηνέα. 

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη: Δεν προσβλήθηκε από κοροναϊό ο 62χρονος

Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία για τους επόμενους έξι μήνες 

Σε συνέντευξή τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα δύο κρούσματα κοροναϊού, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν είμαστε απροετοίμαστοι. Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης στο οποίο μεταφέρθηκαν οι δυο Κινέζοι τουρίστες, στον τομέα του αποτελεί πραγματική Βίβλο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργηθεί πανικός και τεράστια κοινωνική ανησυχία». 

Ωστόσο, σήμερα η χώρα τέθηκε σε κατάσταση συναγεργμού για τους επόμενους έξι μήνες.

Παράλληλα, εκτός από τους δύο Κινέζους τουρίστες που εντοπίστηκαν με τον ιό και νοσηλεύονται, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο της περιφέρειας Βένετο και παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα. Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Γερμανία

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας. 

Κοροναϊός: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Η Turkish Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της στην Κίνα 

Μετά την απόφαση του ΠΟΥ ότι η επιδημία του κορωνοϊού συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, η Turkish Airlines αποφάσισε την αναστολή έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

ΕΚΠΑ: Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κορωνοϊό

Ο Μπιλάλ Εκσί, διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα - Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν - αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κινεζικού ιού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους. 

Έκτο κρούσμα στη Γαλλία- Αεροσκάφος της ΠΑ παρέλαβε Γάλλους από την Ουχάν

Έκτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γαλλία. Η Air France αποφάσισε την αναστολή των πτήσεων από και προς Κίνα, έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις απο τοπικούς φορείς και κατοίκους προκαλεί ο επαναπατρισμός 200 Γάλλων από την Ουχάν. Μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας θα μεταφερθούν σε κέντρο διακοπών στο Καρί λε Ρουέ, κοντά στη Μασσαλία, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Κίνα: Η χώρα θα κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της επιδημίας         

Η Κίνα έχει αυτοπεποίθηση πως διαθέτει το αναγκαίο έμψυχο και άψυχο δυναμικό για να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του κοροναϊού, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Χουά Τσουνγίνγκ αντιδρώντας στην ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top