Κοροναϊός: H Koμισιόν θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνά του

Σκοπός η κλινική διαχείρηση του ιού

Κινέζοι με μάσκες

H Koμισιόν ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την έρευνα για τον κοροναϊό, με σκοπό να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη κλινική διαχείριση των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, καθώς και στη βελτίωση της ετοιμότητας και της αντίδρασης στη δημόσια υγεία.

Κοροναϊός: Νέα συνάντηση για την εξέταση της κατάστασης από την Κομισιόν

Η χρηματοδότηση αναμένεται να υποστηρίξει από δύο έως τέσσερα ερευνητικά έργα. Οι αιτούντες πρέπει να απαντήσουν έως τις 12 Φεβρουαρίου και οι συμφωνίες επιχορήγησης πρέπει να υπογραφούν πολύ γρήγορα, προκειμένου να αρχίσουν οι ερευνητικές εργασίες το συντομότερο δυνατόν.

Κοροναϊός: Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ρωσία και Βρετανία

Η Κομισιόν συνεργάζεται, επίσης, στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και άλλους διεθνείς φορείς για να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική και συντονισμένη απάντηση στην επιδημία.

Κοροναϊός: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Η Επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε μια πολύπλευρη, ολοκληρωμένη απάντηση στον Κοροναϊό και η έρευνα αποτελεί ουσιαστικό μέρος αυτή, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον ιό για να στοχεύσουμε καλύτερα τα μέτρα πρόληψής μας και να διασφαλίσουμε καλύτερη φροντίδα για τους πολίτες μας και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της χρηματοδότησης της έρευνας».

ΕΚΠΑ: Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κοροναϊό

Η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Μάριγια Γκάμπριελ τόνισε ότι «εργαζόμαστε για τον μετριασμό των συνεπειών μιας ενδεχόμενης μεγαλύτερης εξάπλωσης της επιδημίας στην ΕΕ», τονίζοντας ότι «οι υπερυπολογιστές της ΕΕ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους ερευνητές στο έργο τους να αναπτύξουν νέα θεραπεία και εμβόλια αποτελεσματικά με τα σημερινά και τυχόν μελλοντικά κρούσματα».

Του Αθανάσιου Αθανασίoυ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top