Κοροναϊός: Νέα συνάντηση για την εξέταση της κατάστασης από την Κομισιόν

Κοντά στις 26 Ιανουαρίου

Οι κοινοτικές αρχές θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τον Κοροναϊό από την Κίνα, κοντά στις 26 Ιανουαρίου, βάσει έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ανακοίνωσε σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αρμόδιος Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Στέφαν Ντε Κέισμακερ.

Η Ασία σε «μέγιστο συναγερμό»: Στους έξι οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων και η Κομισιόν σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τα Κράτη Μέλη, παρακολουθεί την κατάσταση, ειδικά σε σχέση με κρούσματα πνευμονίας που διαπιστώθηκαν στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία».

Σημείωσε δε ότι «σε μια συνάντηση αρμοδίων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου με τα Κράτη Μέλη, εξετάστηκαν μέτρα επιδημιολογικής απόκρισης». Ανακοίνωσε νέα συνάντηση υπό την Κομισιόν κοντά στις 26 Ιανουαρίου, όταν η αξιολόγηση ταχείας απόκρισης της ECDC θα δημοσιευθεί, ενώ οι κοινοτικές αρχές παραμένουν σε επαφή με τα Κράτη Μέλη.

Ο ίδιος Εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) δεν συνιστά περιορισμούς ταξιδίων και ο Γενικός του Γραμματέας πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση της Επιτροπής Επειγόντων για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Εκτός κινδύνου η Ελλάδα για τον νέο κορονοϊό - Σε επιφυλακή ο ΠΟΥ

Κληθείς να απαντήσει αν και κατά πόσο η Κομισιόν είναι ικανοποιημένη από τις πληροφορίες που παρέχει η Κίνα, ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και η Κομισιόν συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top