Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες

Στα δικαστήρια έδωσαν το παρών περίπου 30 αλληλέγγυοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες, που είχαν βρεθεί ενώπιον του ανακριτή το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην 26χρονη ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για απείθεια, επειδή αρνήθηκε να της πάρουν οι αστυνομικοί δείγμα DNA.

Σύλληψη «Τοξοβόλου»: Ψάχνουν τη γιάφκα και δύο ασύλληπτα μέλη

Στα δικαστήρια έδωσαν το παρών περίπου 30 αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» που συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή

Εις βάρος των συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δέκα αδικήματα, τέσσερα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής κατηγορίες: συγκρότηση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και εξακολούθηση τελεσθείσα από δύο και περισσότερους δράστες, πλαστογραφία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, χρήσης πλαστού από κοινού και κατ' εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν, απείθεια, παράνομη κατοχή και μεταφορά πολεμικού τουφεκιού και οπλοπολυβόλου από κοινού, παράνομη οπλοφορία, ληστεία κατά συναυτουργία και απόδραση κρατουμένου.

«Τοξοβόλος»: Ασκήθηκε ποινική δίωξη - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Το χρονικό της σύλληψης

Ο διαβόητος «Τοξοβόλος» της πλατείας Συντάγματος συνελήφθη τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου αυτοκινήτου στην Αγία Παρασκευή.  Στο κλεμμένο τζιπ εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, ενώ εικάζεται ότι οι συλληφθέντες ετοίμαζαν ληστεία. 

«Τοξοβόλος»: Προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα;

Ο 32χρονος «Τοξοβόλος», κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης, είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις φυλακές της Τύρινθας, σημαίνοντας συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.

Απέδρασε ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος από τις φυλακές Τίρυνθας

Μαζί του συνελήφθησαν δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, η μία στενή συνεργάτης της Πόλας Ρούπα. Η 28χρονη είχε εξαφανιστεί στις 20 Ιουνίου 2019. Ο πατέρας της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου. Η ίδια, η οποία είναι συνεργός της Ρούπα, είχε δηλώσει μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα». Ήταν εκτός φυλακής καθώς είχε περάσει το 18μηνο και δήλωνε «παρών» στο αστυνομικό τμήμα κάθε Δευτέρα. Την επομένη της εξαφάνισής της βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο την καταδίκασε σε 35 χρόνια κάθειρξη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top