Κέρκυρα: Μαθητές έστησαν έναν πραγματικό μετεωρολογικό σταθμό

Μετράει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

Κακοκαιρία στο λιμανι της Ραφήνας

Καιρικά δεδομένα που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο στην πόλη της Κέρκυρας κατάφερε να δίνει στο ευρύ κοινό το 1ο ΕΠΑΛ.

Ο συγκεκριμένος σχολικός μετεωρολογικός σταθμός, που λειτουργεί άκρως επαγγελματικά, είναι το μοντέλο Vantage Pro2 wireless και μετρά συνεχώς τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, όπως τη θερμοκρασία, την πίεση, την υγρασία, την ταχύτητα, την κατεύθυνση του ανέμου, το ύψος βροχής κ.α, και τις αποστέλλει μέσω του διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ.

Η κακοκαιρία «Γκλόρια» “μαστιγώνει” την Ισπανία: Ένας νεκρός

Μέσω του συγκεκριμένου σταθμού μπορεί ο οποιοσδήποτε, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, να ενημερώνεται για τις μετρούμενες καιρικές τιμές, σε πραγματικό χρόνο, αλλά και σε παρελθοντικό χρόνο.   

Ο μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε το 2018, στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Καιρός: Με συννεφιά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής φυσικής του 1ου ΕΠΑΛ, Ηλίας Μπουργάνης, «η ιδέα ξεκίνησε όταν για πρώτη φορά πέρυσι άρχισε ένα νέο πρόγραμμα με τον τίτλο "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Το πρόγραμμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα να υλοποηθούν στόχοι που ήταν ανέφικτοι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top