Η κακοκαιρία «Γκλόρια» “μαστιγώνει” την Ισπανία: Ένας νεκρός

Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας

Η ισχυρή κακοκαιρία «Γκλόρια» έπληξε χθες τμήματα της Ισπανίας, φέρνοντας χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι αρχές αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο στην Αλικάντε, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Αστούριας.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως τουλάχιστον αύριο Τρίτη, με τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες νήσους να αναμένεται να υποστούν το μένος της «Γκλόρια», όπως προειδοποιεί η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία. 

Η ΑΕΜΕΤ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων για δέκα επαρχίες της Ισπανίας. Σύμφωνα με αυτό αναμένονται άνεμοι ταχύτητας ως και 130 χιλιομέτρα την ώρα, κύματα ύψους επτά μέτρων και βαριές χιονοπτώσεις.

Η εταιρεία διαχείρισης πολλών ισπανικών αεροδρομίων, η AENA, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του αερολιμένα της Αλικάντε για 24 ώρες, γεγονός που συνεπάγεται αναβολές ή ακυρώσεις σχεδόν 200 πτήσεων.

Η «Γκλόρια» έφερε ήδη χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ισπανίας. 

Στην Αστούριας, ένας πολίτης σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε δρόμο που ήταν καλυμμένος από το χιόνι, την ώρα που πέρναγε αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς του αυτοκινήτου του. 

Στη Βαρκελώνη, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις ακτές, ενώ στη Μαδρίτη έκλεισαν τα δημόσια πάρκα. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top