Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ - Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Οδηγίες εξέδωσε και η «Νέα Οδός»

Δείτε στο βίντεο τo αναλυτικό ρεπορτάζ από το Star.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-01-2020) το πρωί, καθώς αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Θα επηρεασθεί, αρχικά, η βόρεια Ελλάδα και, από Κυριακή μεσημέρι, η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα. Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Εν όψει του τριημέρου των Θεοφανείων, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα παρακάτω, προκειμένου οι εκδρομείς να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από το έντονο κύμα κακοκαιρίας:

1. Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.

2. Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

3.΄Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.

Καιρός: «Έρχεται η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία του χειμώνα»

4. Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

5.Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

Ανακοίνωση έβγαλε και η Νέα Οδός

Επίσης, η Νέα Οδός, σε δική της ανακοίνωση ενημερώνει τους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

α)Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

β)Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

δ)Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top