Καιρός: «Έρχεται η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία του χειμώνα»

Προειδοποίηση για χιόνια στην Αττική ανήμερα των Φώτων

Ετοιμαστείτε για την ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία του φετινού χειμώνα. Αυτό είπε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιώντας για πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

«Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση και από Κυριακή ξανά πολικό ψύχος

Όπως είπε, τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις και η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα. 

«Η θερμοκρασία θα πέσει 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες», είπε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα για τους αστέγους λόγω ψύχους

Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης από τα βόρεια της χώρας που θα δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα. 

Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. 

Καιρός: Νέο κακοκαιρία από την Πρωτοχρονιά– «Μπάλα ψύχους» "χτυπά" τα Φώτα

Θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ζηνοβία». Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει και στις Κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο.

Χιόνια και στην Αττική

Αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα που θα υπάρξουν στην Αττική τόνισε ότι αναμένονται βροχές κατά διαστήματα από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. 

«Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top