Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση και από Κυριακή ξανά πολικό ψύχος

Καταφτάνει νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ωστόσο στην ανατολική και νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές με μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. 

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα για τους αστέγους λόγω ψύχους

Το κρύο ωστόσο παραμένει τσουχτερό σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Καιρός: Νέο κακοκαιρία από την Πρωτοχρονιά– «Μπάλα ψύχους» "χτυπά" τα Φώτα

Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής

Η βελτίωση του καιρού όμως δε θα κρατήσει για πολύ, αφού από το βράδυ της Κυριακής έρχεται ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και μεγάλο μέρος της Αττικής. 

Καιρός: Ξεκίνησε η νέα ψυχρή εισβολή – Χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας

Τα προγνωστικά μοντέλα, αναμένεται να δείξουν τις επόμενες ώρες αν μιλάμε για ένα χιονιά της κεντρο-βόρειας Ελλάδας, αν είναι ένας χιονιάς που θα επηρεάσει περισσότερο τα ανατολικά και νότια, επομένως και την Αττική, ή αν θα είναι ένας σχεδόν πανελλαδικός χιονιάς.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι πρόκειται για μία σοβαρή κακοκαιρία, που θα φέρει έντονο κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά και πολύ ενισχυμένους βοριάδες στα πελάγη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα φέρουν χιόνια στα πεδινά ακόμα και τα παραθαλάσσια τμήματα. 

«Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά ή θα κατηφορίσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα», έγραψε στο Facebook. 

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Κρήτης με βαθμιαία εξασθένηση. Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 και τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες, με βαθμιαία μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και νωρίς το πρωί 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top