Έλληνες ναυτικοί όμηροι για 100 μέρες στο Τζιμπουτί

Επιστρέφει στην πατρίδα ο ένας από αυτούς

Από τις 15 Σεπτεμβρίου βρίσκονταν υπό μια ιδιότυπη ομηρία πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί,  καθώς οι τοπικές αρχές είχαν κατασχέσει το πλοίο για χρέη και δεν επέτρεπαν στο πλήρωμα να φύγει από το πλοίο.  

Το θετικό νέο είναι ότι απελευθερώθηκε ο υποπλοίαρχος, Αργύρης Τσαγκρής όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.  

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας», τόνισε. 

Οι  υπόλοιποι ναυτικοί κάνουν έκκληση για επαναπατρισμό, ενώ οι συγγενείς τους μιλούν για άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποί τους. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Γιώργο Κολοβάτσιο μίλησε η Δέσποινα Μπουγιούκα, κόρη ενός εκ των ομήρων. 

«Οι συνθήκες διαβίωσης είναι στο όριο της εξαθλίωσης, ξεκινάω με το πόσιμο νερό το οποίο φτάνει οριακά. Τα τρόφιμα, τα οποία φτάνουν με καθυστέρηση σάπια. Ο πατέρας μου ως καρδιοπαθής με τετραπλό by pass, λαμβάνει ελλιπέστατη φαρμακευτική υποστήριξη. Αυτή την στιγμή έχω πληροφορηθεί από τον ίδιο ότι έχει να πάρει φάρμακα τα οποία έχει ζητήσει πάνω από 15 ημέρες, φάρμακα για την καρδιά του», είπε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top