Χρυσή Αυγή: Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης

Την απαλλαγή του αρχηγού και όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, πρότεινε η εισαγγελέας.

Μάγδα Φύσσα σε εισαγγελέα: «Ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο σήμερα;»

Η Αδαμαντία Οικονόμου κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, δήλωσε πως από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οποιοιδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας τόνισε πως δεν πείστηκε για τα στοιχεία ου συγκρότησαν το βαρύ κατηγορητήριο και έκρινε ότι τα περισσότερα από αυτά, φωτογραφίες, ναζιστικά συνθήματα, εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών ΧΑ και άλλα, ότι δεν συγκροτούν ποινικώς αξιόλογα ευρήματα που να συνθέτουν το τοπίο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση αναμένεται να υπάρξουν μαζικές απαλλαγές κατηγορουμένων, καθώς ελάχιστοι θα καταδικαστούν.

Δολοφονία Φύσσα: Ενοχή μόνο του Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η κυρία Οικονόμου είχε ζητήσει την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δηλώνοντας πως θεωρεί εκείνον τον μόνο υπεύθυνο και κανέναν άλλον από τους 17 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση ορόσημο για την πορεία της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελική πρόταση προκάλεσε την οργή της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία απευθυνόμενη στην Αδαμαντία Οικονόμου είπε:

«Θα κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα... Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω, αλλά θα ήθελα να την ρωτήσω: Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας» είπε η Μάγδα Φύσσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top