Διπλώματα «εξπρές» για άδεια οδήγησης

«Φρένο» στην αναμονή και τη γραφειοκρατία

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορταζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

«Αν δεν λαδώσεις δεν παίρνεις δίπλωμα, είναι σαφές αυτό», δηλώνει ένας οδηγός στην κάμερα του Star.

Φαινόμενα σαν αυτό, προσπαθεί να εξαλείψει το υπουργείο Μεταφορών αλλά και η Περιφέρεια. Χιλιάδες διπλώματα είναι σε αναμονή και περιμένουν τους κάτοχους τους, και κάποιοι κατέφευγαν σε «λαδώματα», για να τα πάρουν νωρίτερα.

«Βρήκαμε 100.000 διπλώματα να έχουν καθυστερήσει να φτάσουν στους κάτοχους τους. Χάρη στην εργατικότητα των υπαλλήλων καταφέραμε να βάλουμε μια τάξη», δηλώνει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό περίμενες έως και τρεις μήνες για το δίπλωμα, πλέον 25 μέρες, ενώ σε λίγές εβδομάδες έρχεται η προσωρινή άδεια.

Η άδεια αυτή θα καλύπτει τους νέους οδηγούς από την επόμενη ημέρα της επιτυχίας τους στις εξετάσεις και μέχρι τις έκδοση της κανονικής άδειας απο τις υπηρεσίες Μεταφορών των περιφερειών, ρύθμιση η οποία εξυπηρετεί κυρίως τους επαγγελματίες οδηγούς.

Παρ’όλ’ αυτά, ο νόμος προβλέπει και τις «ατασθαλίες» που μπορεί να πραγματοποιήσουν μερικοί. Συγκεκριμένα, εάν εντοπιστεί άτομο με πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια, θα του αφαιρείται το δίπλωμα για ένα χρόνο και σε περίπτωση υποτροπής για 5 χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top