Κακοκαιρίας συνέχεια: «Βουτιά» κάνει ο υδράργυρος – Τσουχτερό το κρύο

Βελτίωση προβλέπεται από αύριο, Παρασκευή

Απότομα έπεσε η θερμοκρασία στη χώρα μας χθες και ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Λήμνο, όπου ο υδράργυρος σημείωσε πτώση 13 βαθμών Κελσίου. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Πυκνό χιόνι έπεσε χθες σε πολλές περιοχές, ειδικά στα βόρεια, «ντύνοντας» στα λευκά ακόμα και περιοχές σε χαμηλότερα υψόμετρα. 

Ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια: Φέρνει χιόνια και παγωμένη βροχή

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι. 

Καιρός: Το έστρωσε στη Βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζεται αντιολισθητικές

Στην Αττική αναμένεται ασταθής καιρός, με βροχές κατά περιόδους, δυνατούς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα- Έκλεισαν σχολεία

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης καιρός, με μέγιστη θερμοκρασία στους εννέα βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα το πρωί για ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από (μείον ένα) -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια οπότε στο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα ορεινά της Θεσσαλίας ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα, όμως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top