Στα «λευκά» ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα- Έκλεισαν σχολεία

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες

Δείτε λεπτομέρειες στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στα λευκά έχει ντυθεί η κεντρική και βόρεια Ελλάδα! Οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Θράκη, τα Τρίκαλα και το Πήλιο έχουν πολλούς λόγους να χαμογελούν, καθώς είδαν επιτέλους άσπρη μέρα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές, ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ακόμα και με χαμηλότερο υψόμετρο. Χιονισμένο είναι το τοπίο σε Φίλυρο, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. 

Ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια: Φέρνει χιόνια και παγωμένη βροχή

Άρωμα Χριστουγέννων-Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό

Χιονισμένο τοπίο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης :Φωτογραφία Intime News

Εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους στην περιοχή - Φωτογραφία: Intime News.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ωστόσο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν, χθες βράδυ, και στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου. Το θερμόμετρο έχει πέσει κατακόρυφα στις πόλεις της Μακεδονίας.

Κλειστά τα σχολεία στην Αλεξανδρούπολη

Οι μαθητές του δήμου Σουφλίου θα κάνουν... κοπάνα σήμερα, καθώς με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που βρίσκονται τρεις βαθμούς υπό του μηδενός, δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν επικίνδυνη τη μετακίνηση των μαθητών. 

Στα «λευκά» Τρίκαλα, Λάρισα και Πήλιο- Έντονες βροχοπτώσεις στον Βόλο

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, είδαν άσπρη μέρα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω του χιονιού.

Στο Πήλιο, η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη το χιόνι έχει φτάσει στα δέκα εκατοστά, τόσο στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, όσο και τα Χάνια. Η χιονόπτωση συνεχίζεται, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς.

Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση, το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Στο νομό Λάρισας, η χιονόπτωση ξεκίνησε σήμερα, νωρίς το πρωί και η θερμοκρασία έχει πέσει ένα βαθμό υπό του μηδενός!

Στους -1 βαθμούς η θερμοκρασία στη χιονισμένη Λάρισα :Φωτογραφία larissanet.gr 

Μύρισε Χριστούγεννα στη Λάρισα : larissanet.gr

Το κρύο στην περιοχή είναι τσουχτερό και το χιόνι στις βόρειες περιοχές έντονο, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top