Γρηγορόπουλος, όπως… Πολυτεχνείο: Δρακόντεια τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Επί ποδός η αστυνομία ενόψει των διαδηλώσεων στη μνήμη του

Τον σχεδιασμό που εφαρμόστηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. και την ερχόμενη Παρασκευή για τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό, Ε. Κορκονέα το 2008.

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή λήγει το τελεσίγραφο που έχει δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, για να εκκενωθούν τα κτίρια στην Αθήνα, που τελούν υπό κατάληψη. Το τελεσίγραφο αυτό έχει χαρακτηριστεί από ομάδες αντιεξουσιαστών  ως «casus belli», γεγονός που έχει ανησυχήσει ακόμα περισσότερο την αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ταραχών και επεισοδίων. 

Με 252.000 ευρώ αποζημιώνει η ΕΛ.ΑΣ την αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Την Πέμπτη, στις 18:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στα Προπύλαια, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ την Παρασκευή, ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του στα Εξάρχεια, θα γίνει πορεία μνήμης. 

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

Σύμφωνα με πληροφορίες 4.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ομάδας ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ θα βρίσκονται υπ’ ατμόν, ενώ την ίδια ώρα drones και ελικόπτερα θα πραγματοποιούν περιπολίες από αέρος. 

Αστυνομικοί θα βρίσκονται ακόμα ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη σε αστυνομικά τμήματα, ATM και πολιτικά γραφεία, που ενδεχομένως να γίνουν στόχοι αντιεξουσιαστών. 

Μητέρα Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας υποκρίνεται ότι μετάνιωσε»

Ο Αλεξάνδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, όπου είχε πάει με την παρέα του για την ονομαστική εορτή του φίλου του, Νίκου Ρωμανού. Εκείνη τη νύχτα ο ειδικός φρουρός Ε. Κορκονέας, πυροβόλησε τον 16χρονο τότε μαθητή στην καρδιά, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεψυχήσει στην αγκαλιά του φίλου του. 

Καταγγελία μάνας Γρηγορόπουλου: "Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας η δολοφονία του γιου μου"

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας του μαθητή ξέσπασαν βίαια επεισόδια που διήρκησαν πολλές μέρες. Καταστήματα, τράπεζες, ATM παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι βόμβες μολότοφ και τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή. 

Aποφυλάκιση Κορκονέα: Σε εγρήγορση η αστυνομία

Τον περασμένο Αύγουστο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με  άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.  Το γεγονός αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης  και να του επιβληθεί  ποινή κάθειρξης 13 ετών. Επειδή όμως είχε εκτίσει το 1/3 της ποινής ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top